THIS.

Best of Both Worlds

With THIS., we change the perspective on inner-city living, with unequalled views over the IJ river and direct access to a lush green waterfront: a true urban oasis. THIS. is the place where people can work and live without needing to go anywhere else. Superbly located in the up-and-coming Amsterdam-North District, our buildings are in a spacious and spectacular setting, with the vibrant center of Amsterdam just a stone’s throw away.

BudgetConfidential
Time span2018 – ongoing
Size39 000 m²
StatusUnder construction
LocationAmsterdam, NL
TypeLiving, Offices, Public Spaces
Client
RED Company
Partner in charge
Paul Stavert
Partner in charge
Project lead
Project team
Structural engineer
Building physics
Advisor installations

THIS. combines a stunning, serene location with the energetic city center just minutes away.

Guus Tennekes (RED Company)

Design Principles

The angular shape of the building allows a maximum orientation towards the waterfront

Design Principles

The materials palette of red, copper-colored aluminium and glass connect with the industrial legacy as well as the rational grid of the building with its tall windows, rectangular columns and brick arches. On the ground floor, the shared amenities are placed in an open structure contained by wide brick arches. The cantilevers of the office floor frame wonderful views of the water, while providing shade. The vertical louvres of the facade vary in their placement, creating a dynamic look.

Next level working

The lush green atrium allowing natural light
Airy spaces naturally energizing its users
We created flexible spaces for all individual needs
Greenery is present inside and outside
Floor-to-ceiling windows contributing to the well-being
01 - 05

THIS. provides sustainability, luxury, and social stability at one of the most beautiful locations.

Embodying Advantages

THIS. is defined by expansive views, inside and out

Embodying Advantages

We discovered that the location offers spectacular views, one of its most unique features. THIS. called for an open facade and a large rooftop terrace, offering an attractive and atmospheric public space. We designed the roof terrace to maximizes the site’s potential, opening up unparalleled views over the IJ water. The buildings are connected by the Hidden Garden, designed by DELVA Landscape Architecture Urbanism, flowing throughout as a hallmark. THIS. perfectly combines the high, vibrant city energy with the more serene environment of Amsterdam-North.

Start the conversation
Next project

Amstel Tower

Softening the City